Kuntatietoa ja hallinto

Aloite

Kuntalaisen aloite on mahdollista tehdä myös internetissä täyttämällä sähköinen aloitelomake.

Käynti- ja postiosoite

Kermanrannantie 7, 79700 Heinävesi

Info: 040 1844 000
Fax (017) 561 790
kunta@heinavesi.fi 

Kunnanvirasto on avoinna arkisin klo 9 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

Kuntalaisaloite

Kuntalain 28 §:n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.

Aloite tehdään vapaamuotoisesti, mutta kirjallisesti. Nimettömiä aloitteita ei käsitellä. Voit lähettää aloitteen postitse osoitteella Heinäveden kunta, Kermanrannantie 7, 79700 Heinävesi tai toimittaa sen kunnanviraston neuvontaan.

Paperiversio aloitelomakkeesta , jonka voit tulostaa ja täyttää.

Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Voit käyttää palvelua suomeksi ja ruotsiksi. Kuntalaisaloite.fi on oikeusministeriön tarjoama palvelu ja sen käyttö on turvallista ja maksutonta.

Kuntalaki takaa kuntalaisille oikeuden tehdä kunnalle aloite sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle ilmoitetaan aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, asia on otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Täytä aloitelomake internetissä

Kuntalaisen aloite on mahdollista tehdä myös internetissä täyttämällä alla oleva sähköinen aloitelomake.

Kirjaamo kirjaa aloitteen saapuneeksi ja se toimitetaan edelleen asianomaiselle kunnan viranomaiselle käsittelyä varten. Kirjaamisen yhteydessä aloitteesi saa asianumeron, jolla voit tiedustella asiasi käsittelyn etenemistä. Jos haluat antaa palautetta kunnalle, tehdä kysymyksiä tai toimenpide-ehdotuksia, tee se palautelomakkeen  avulla, älä aloitelomakkeella. Kuntalaisaloitteella on oltava merkitystä yleisemmällä tasolla kuin vain aloitteen tekijälle itselleen.

Koska verkkoyhteyden turvallisuutta ei ole varmistettu, älä kirjoita viestiin arkaluontoista tietoa, kuten henkilötunnuksia, pankkitilin numeroa tms.

Aloitelomake

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.