Vapaa-aika ja kulttuuri

Aineistot ja palvelut

Vaara-kirjastojen asiakkailla on yhteiset palvelut ja käyttösäännöt.

Perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi monia sähköisiä palveluja

Kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön monia sähköisiä palveluja. Osaa palveluista voit käyttää missä tahansa omalla laitteella ja osa palveluista on käytettävissä kirjaston sisällä.  Sähköisiä palveluita esitellään E-aineistot Vaara-kirjastoissa -sivulla.

Sanoma- ja aikakauslehdet Heinäveden kirjastossa

Heinäveden kirjastoon vuodeksi 2023 tilatut sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa kirjastossa painettuina versioina. Aikakauslehdet ovat uusinta lehteä lukuunottamatta myös lainattavissa.

Lisäksi käytössä ovat sähköisiä palveluita, kotimaisia lehtiä sisältävät sanomalehtipalvelu ePress ja aikakauslehtipalvelu eMagz sekä erikielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä sisältävä PressReader. Palveluja voi käyttää joko kirjaston laitteilla tai omalla laiteella silloin kun se on kirjaston langattomassa verkossa. 

eMagz -aikakauslehtipalvelu on käytettävissä myös etänä. Etäkäytössä eMagz-palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa eMagz tai Vaara-kirjastojen nettisivuilta vaara.finna.fi/eaineistot. PressReader-palveluun pääset etänä, kun kirjaudut verkkokirjastossa omiin tietoihisi. Lainat-välilehdeltä löydät linkin PressReaderiin, ja palvelu toimii etänä vain tämän linkin kautta.

Palvelut ja aineistot opiskelua, ammattia, virkistymistä ja kirjallisuuden harrastusta varten

Lainaamme kirjoja, äänitteitä, äänikirjoja, videoita, lehtiä, ja cd-romeja, DVD-elokuvia, karttoja.

Tarjoamme opiskeluaineistoa mm. kansalaisopiston kursseja, harrastuspiirejä ja lähialueiden opiskelupaikkoja varten. Hankimme yliopistojen peruskurssiaineistoa ja pääsykoekirjoja. Haemme asiakkaan tarvitsemaa tietoa tietokantahakuina ja tilaamme aineistoa kaukolainana muista kirjastoista. Otamme myös valokopioita ja opastamme kirjaston käyttöä.

Laina-aika:

  • kirjat ja musiikki yleensä 4 viikkoa
  • videot ja DVD-elokuvat 14 vrk
  • cd-romit ja tietovideot 14 vrk
  • lehdet 14 vrk

Kirjastossa on myös asiakkaiden käyttöön tarkoitettu wlan-verkko.

Kirjaston esitteet, ohjeet ja lomakkeet

Heinäveden kirjasto liittyi Vaara-kirjastoihin 1.2.2021, ja kirjaston käyttösääntöjä on yhtenäistetty Vaara-kirjastojen mukaisiksi (KH ptk 08.02.2021/$ 20). Samalla on tarkistettu kirjaston maksuja.

Kirjastosta on saatavissa tulostettuna kirjaston esitteitä, ohjeita, kirjasia ja lomakkeita. Mm. seuraavia esitteitä on saatavissa: Heinäveden kirjaston esite, Vaara-kirjastojen käyttösäännöt , Omatoimikirjaston käyttösääntö ja ohjeet sekä  Heinäveden kirjaston perimät maksut ja myöhästyneiden lainojen perimismenettely.

Vaara-kirjastojen sivulta Asiakkaana kirjastossa löytyy mm. Lainaajatiedot -lomake. Voit täyttää lomakkeen halutessasi jo valmiiksi, kun olet tulossa hakemaan Vaara-kirjastokorttia. Lomakkeita on myös kirjastossa.