Matkailu ja tapahtumat

Vesistöt

Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa -kappale suomalaista kansallismaisemaa.

Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa -kappale suomalaista kansallismaisemaa.

Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät reitistä ainutlaatuisen. Reitin kanavat rakennettiin 1800-ja 1900 lukujen vaihteessa. Höyrylaivat ovat liikennöineet mutkaista ja kapeaa Heinäveden reittiä pitkin jo  sata vuotta.Tämä  pitää jokaisen kokea ainakin kerran elämässään!

Heinäveden reitin kanavointi aloitettiin 1800-luvun lopulla ja sen varrella sijaitsee kuusi kanavaa. Karvion kanava avasi valmistuessaan 1896 laivareitin Kuopiosta Heinävedelle.

Kermajärven alapuoliset Kerman, Vihovuonteen ja Pilpan kanavat rakennettiin vuosina 1903-1906. Näin avautui laivareitti Savonlinnaan. Varistaipaleen ja Taivallahden kanavat kaivettiin 1911-1916. Näistä Varistaipaleen nelikammioinen kanava on 14,5 metrin pudotuskorkeudellaan Suomen suurin.

Kanavien aukiolotiedot: www.vayla.fi

Reittikartta

Koloveden kansallispuisto

Erämaaympäristö, jossa voit hiljentyä Saimaan syvyyksien äärellä.

Jylhät rantakalliot ja muinaiset kalliomaalaukset kertovat luonnon ja ihmisen vuosituhantisesta rinnakkaiselosta. Alueella esiintyy saimaannorppia. Kansallispuiston vedet soveltuvat mainiosti melontaretkeilyyn ja souteluun. Alueella on kaksi merkittyä luontopolkua: Nahkiaissalo 3,3 km ja Mäntysalo 3,8 km.

www.luontoon.fi/kolovesi  

Kermajärvi

Kermajärvi on rauhaisa vesiretkeilykohde keskellä kaunista kansallismaisemaamme.

Järvelle voi tulla pariksi päiväksi retkeilemään tai vaikka päiväksi kalastamaan. Järviluonnosta sekä alueen salomaisista metsistä voi nauttia myös marjaretkellä. Upeaa selkävesien halkomaa saaristomaisemaa voi ihailla Heinäveden reitin varrelta. Alueella on useita rantautumispaikkoja. Kermajärvi on valtakunnallisesti merkittävä maiseman- ja luonnonsuojelualue.
ms Sergei risteilee Karvion leirinnän laiturista Varistaipaleen kanavan kautta Valamoon ja tekee iltaristeilyjä Kermajärvelle.

www.luontoon.fi/kermajarvi 

Alta voit hakea sisältöä tämän sivun alasivuilta.

Satamapalvelut

Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä...

Lue lisää

Risteilyt

Risteilyjä Heinäveden reitillä.

Lue lisää